Amsterdam Dagje Uit Dagje uit met kinderen Den Haag Utrecht

Winterpret met de leukste uitjes in de kerstvakantie

https://www.christmastreeassociation.org/bet-you-cant-just-buy-one-christmas-tree/
mm
Written by Sonja Koene

http://www.mirror.co.uk Kerstman kerstvakantieTijdens de kerstvakantie zijn er een heleboel leuke uitjes voor pure winterpret. We hebben de leukste tips voor jou en je kinderen op een rijtje gezet. Zo hoef jij je niet te vervelen in de kerstvakantie!

De leukste schaatsbanen en kerstmarkten in Nederland

Tijdens de kerstvakantie is het altijd leuk om een kerstmarkt te bezoeken of lekker te schaatsen op een leuke schaatsbaan. Er zijn hele leuke in Nederland! Dus ga lekker glühwein drinken bij een van de kerstmarkten of ga lekker schaatsen op een van onze mooiste schaatsbanen die Nederland rijk is. Vergeet jezelf na afloop niet te trakteren op een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom!

Sprookjesachtig Muiderslot en Kasteel De Haar

In het Muiderslot kun je genieten van een spannende speurtocht! Maar ook Kasteel de Haar in Haarzuilens is omgetoverd tot een magisch sprookjeskasteel tijdens de kerstvakantie. Van 25 december 2017 t/m 7 januari 2018 (met uitzondering van 31 december en 1 januari) kan je er dagelijks genieten van “de geheime sprookjes van De Haar”. Ieder uur is er een voorstelling met liedjes om mee te zingen, een sprookjesspeurtocht en bijzondere sprookjesvertellingen door een echte prinses! Dit alles is geschikt voor speurneuzen en sprookjesliefhebbers van alle leeftijden! Om het allemaal nóg meer bijzonder te maken zijn er op 28, 29 en 30 december 2017 geheime sprookjesavonden. Kasteel De Haar opent haar deuren dan zelfs in de avond!

Groot Kerstcircus Den HaagKerstvakantie kerstcircus Den Haag

Het malieveld is van 22 december 2017 t/m 7 januari 2018 omgebouwd tot enorme circustent. Hier kun je naartoe voor een kerstshow vol spektakel, humor en sensatie. Internationale topartiesten staan te popelen om jouw kerstvakantie onvergetelijk te maken. Van acrobaten op Arabische paarden, duizelingwekkende acts in de lucht tot clowns die je laten schuddebuiken van het lachen. Het Groot Kerstcircus in Den Haag heeft alles in huis voor een heerlijke dag uit!

Amsterdam Light Festival in de kerstvakantie

Van 30 november 2017 t/m 21 januari 2018 is het centrum van Amsterdam veranderd in een waar lichtparadijs. Het thema van het Amsterdam Light Festival dit jaar is Existential en op allerlei plekken zijn prachtige lichtkunstwerken te bewonderen. Zelfs vanaf het water! Want als je de rondvaart Water Colors boekt, kan je de kunstwerken vanaf de grachten bekijken!

 

Winter Efteling in de kerstvakantie Genieten van de winter bij de Winter Efteling

Tot en met 31 januari 2018 kan je weer genieten van de Winter Efteling voor gegarandeerde winterpret! De Winter Efteling is dagelijks geopend vanaf 11 uur en naast vele bekende attracties is er van alles te doen! Niet alles is open, maar er is genoeg te doen voor jong en oud! Zo kan je rondjes schaatsen in het ijspaleis en langlaufen op langlaufbaan ’T Hijgend Hert. Daarnaast kan je genieten van vertellingen, voorstellingen en muzikale optredens door het hele park. Als klap op de vuurpijl kan je genieten van een waar lichtspektakel op de gevel van Villa Volta!

Het Spoorwegmuseum wordt omgetoverd tot winterstation!

Van 23 december 2017 t/m 7 januari is het Spoorwegmuseum helemaal in winterse sferen. Je kan dan schaatsen tussen de treinen door, genieten van de vele lichtjes en kerstdecoraties en wegdromen in een echte antieke carrousel! Dus neem je handschoenen mee en geniet tijdens de kerstvakantie van het Spoorwegmuseum!

IJssculpturen bewonderen bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle

Van 23 december t/m 4 maart 2018 kan jij je ogen uitkijken bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Wel 40 ijsbeeldhouwers uit 16 verschillende landen hebben 275.000 kilo ijs en evenveel sneeuw omgetoverd tot indrukwekkende ijsbeelden! Ze worden ook nog eens spectaculair verlicht waardoor er een magische sfeer ontstaat die je niet snel zal vergeten.

Heb jij nog tips voor de kerstvakantie die echt niet kunnen ontbreken op deze lijst? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld!

    Deel dit bericht