Amsterdam Dagje uit met kinderen Delft Den Haag Rotterdam Uit eten

Wat te doen op zondag – 7 tips om er op uit te gaan

Bar en Restaurant LEF op het Doelenplein
mm
Written by Ester

De leukste plekken voor jouw zondagmiddag

Wat te doen op zondag? Het weekend zou vooral bedoeld moeten zijn om even bij te tanken van de drukke werkweek. Even weer helemaal opladen om maandag fris en scherp de nieuwe week weer in te gaan. Maar voor de meesten van ons bestaat het grootste deel van de zaterdag uit het aflopen van de sportverenigingen van de kinderen, de boodschappen, de was en de rest van het huishouden. De zondag is daarentegen vaak een meer passieve dag. We hangen een beetje rond het huis, gaan op visite bij familieleden of zijn heel druk bezig na te denken over wat ze eens zullen gaan doen. En zelfs dan komen er veel niet verder dan de dierentuin, speeltuin of te gaan winkelen.

En dat terwijl de zondag juist het mooiste moment is om het weekend te vieren. Iedereen is vrij, geen verplichtingen en genoeg tijd om iets leuks te gaan doen. En niet alleen maar leuk voor de kinderen, maar vooral voor jou! Want jij moet lekker kunnen ontspannen en genieten van je vrije tijd voordat de rollercoaster van de werkweek weer begint.

Hier vind je 5 tip voor wat te doen op jouw vrije zondag

Wat te doen Rotterdam Fenix Food factoryDe Fenix Food Factory in Rotterdam

Ga op zondag lekker lunchen, snuffelen en scharrelen in de Fenix Food Factory. Hier vind je verse producten, lokaal of soms zelfs direct bereid. De oude havenloods op Katendrecht is door een aantal ondernemers met een passie voor eten en ambacht omgetoverd tot een ware culinaire broeiplaats. Een plek op de eten, boodschappen te doen en om ambachtelijk smaken te ervaren. Het is hier ongedwongen, hip en authentiek en je kan hier in alle rust verblijven en genieten.

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam

Het Nederlands FotomuseumIedere zondagmiddag kan je van 14:00 tot 15:00 uur een gratis rondleiding krijgen in het Nederlands Fotomuseum.

Hét nationale museum van de fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden. Je vindt hier tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, en regelmatig werk uit de eigen collectie.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert jaarlijks circa tien tentoonstellingen, Historisch en hedendaagse fotografie, Nederlands en internationaal wisselen elkaar af. Meer dan eens programmeert het museum installatiekunst, waarin fotografie of film een rol speelt.

Het Museon in Den Haag

Wat te doen Museon Den HaagIedere zondag is er volop activiteit in het Museon in Den Haag. De kinderen kunnen hun lol op met activiteiten als De Klimaatstudio, waar jij je eigen uitzending kan maken. Of maak je eigen space-voertuig tijdens de Techniekworkshop.

Terwijl jij zelf kan genieten van de tentoonstellingen als The art of Wildlife Photography en One Planet.

En om de dag ook lekker af te sluiten kan je nog even nagenieten bij het Museon Peace Café of bij Brasserie Berlage. Je zou zelfs nog een deurtje verder kunnen en een van de mooie film bekijken in het Omniversum.

De KnutselPier

knutselenIeder zondag kan jij jouw kroost lekker laten knutselen op de KnutselPier. En terwijl jouw kinderen lekker creatief bezig zijn, kan jij flaneren op de Pier of neerstrijken bij een van de gezellige horecatentjes.

Samen met de knutseljuf maak je de mooiste creaties die je daarna natuurlijk mee naar huis mag nemen. Beleef, maak en doe! Weet jij al wat je wil hebben? Van windgongs, tot fotolijstjes, etuis en keycoards; met de knutseljuf maak je het allemaal! En je ouders? Die stal je lekker bij Bar de Pier, zodat ze jou met rust laten en jij naar hartelust kunt knutselen. Iedere zondag van 13:00 tot 16:00 uur PierPlein

Lekker hapje en drankje bij LEF en knutselen met Tante Paprika

Bar en Restaurant LEF in DelftLEF Restaurant & Bar in Delft is een knus restaurant/ eetcafé met vrolijke bediening en de sfeer van een gezellige Franse brasserie. Het is er altijd gezellig druk. En om jou optimaal te laten genieten is Tante Paprika de hele winter iedere zondagmiddag aanwezig om lekker te gaan knutselen met jouw kinderen. Zodat jij even onbezorgd achterover kan leunen en genieten van de rust, een hapje en een drankje.

wat te doen op zondag in DelftTante Paprika is een hele lieve, gezellige en vrolijke tante die erg van kinderen houdt. Ze heeft vroeger altijd in de speelgoedfabriek gewerkt en heeft daar veel geleerd over zaken wat kinderen leuk vinden. Aan een lange tafel voorin het café zit Tante Paprika iedere zondag klaar om alle kinderen te ontvangen.

Heerlijke livemuziek bij De Waag in Delft

Iedere zondagmiddag host Eetcafé De Waag met Delft Live geweldige en hoofdzakelijk Delftse bands die eetcafé omtoveren naar muziekcafé. Gasten kunnen genieten van fantastische live muziek, lekker eten en goede drank. Entree is altijd gratis. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Het ochtendconcert in het Concertgebouw in Amsterdam

Het zondagochtendconcert AvrotrosGenieten van mooie muziek met aansluitend een heerlijke brunch. Wat is uw ideale zondagochtend? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, de krant lezen… En vast en zeker ook muziek! Kom dan eens haar het zondagochtendconcert in Het Concertgebouw. En na het concert heb je de mogelijkheid om tussen 12.00 tot 13.30 uur uitgebreid te brunchen in de Pleinfoyer. Je hebt de keuze uit een reguliere brunch of een Champagne brunch. Geniet van de diverse soorten verse broodjes met hartig en zoet beleg, dagverse soep, warme quiche en garnalenkroketjes.

Heb jij leuke ideeën voor de ideale zondagmiddag? Laat het ons weten via onderstaand reactie veld. Misschien staat jouw tip er bij de volgende ‘wat te doen’ wel bij!

    Deel dit bericht