't Gooi Haarlem Rotterdam Zoetermeer

Vier Sint Pannenkoek bij de leukste pannenkoeken restaurants

Pannenkoek stapel
mm
Written by Sonja Koene

Pannenkoek vorkOp 29 november wordt het jaarlijkse Sint Pannenkoek gevierd. Sint Pannenkoek is bedacht door Jan Kruis, de geestelijk vader van Jan, Jans en de Kinderen. Bij Sint Pannenkoek is het natuurlijk de bedoeling dat er pannenkoeken bij het avondeten op tafel komen. Maar je hoeft er zelf natuurlijk niet voor in de keuken te staan. Er zijn namelijk een heleboel leuke pannenkoekenrestaurants in Nederland waar het hele gezin van smult!

Howdy’s Pannenkoek Saloon

Helemaal in de sfeer van het Wilde Westen kan je prima pannenkoeken eten bij Howdy’s Pannenkoek Saloon in Nootdorp. Hou je niet van pannenkoeken? Dan kan je daar ook kiezen voor een burger, kipsaté schotel of biefstuk. Voor ieder wat wils dus! De kinderen mogen hun eigen pannenkoek versieren en er is ook een kleine speelruimte waar kinderen zich prima kunnen vermaken. De open keuken zorgt trouwens ook voor het nodige vermaak omdat de koks daar live pannenkoeken staan te bakken.

Pannenkoekrestaurant Uilennest

Pannekoekhuis het UilennestIn Zoetermeer vind je in binnenspeeltuin De Ballebak Pannenkoekrestaurant Uilennest. Onze gastblogger Irene van Tante Truus kan Alles heeft deze locatie uitvoerig voor ons getest. Naast lekkere pannenkoeken eten kan je er ook heerlijk lunchen. Dat hoeft echt niet per se met een pannenkoek te zijn. Als je na 17:00 uur gaat eten bij het Uilennest hebben je kinderen gratis toegang tot de Ballebak. De kinderen krijgen een pieper om zodat ze weten wanneer het eten klaar is. En jij kan daardoor ook lekker ontspannen.

De Pannenkoekenboot

In Rotterdam vind je de Pannenkoekenboot. Hier kan je het eten van een lekkere pannenkoek combineren met een rondvaart door de Rotterdamse wateren van maar liefst 75 minuten! Je kan er onbeperkt pannenkoeken eten, dus voor grote eters is een bezoek aan de Pannenkoekenboot echt een feest! Of je nu houdt van een zoete of een hartige pannenkoek, er is voor iedereen wel wat lekkers te krijgen. En na afloop kan je lekker uitwaaien op het dek en je pannenkoeken laten zakken.

’t Pannenkoekenship

Een zelfde concept als de Pannenkoekenboot vind je in Almere in de vorm van ’t Pannenkoekenschip. Onze gastblogger Debbie gaat er graag een pannenkoek eten. Je kan hier zelfs de Turkse Kapsalon Pannenkoek bestellen! Er is ook een vestiging in Groningen en beide schepen bieden leuke arrangementen aan van kinderpiratenfeestjes tot rondvaarten.

De Pannenkoe

Pannenkoek met fruitMet vestigingen in onder andere Bleiswijk, Leidschendam, Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Gouda is de Pannenkoe geen klein pannenkoekenrestaurant. Naast het feit dat je hier heerlijke pannenkoeken kan eten, kan je hier ook gluten- en lactosevrije pannenkoeken krijgen. Zo kan iedereen genieten van een lekkere pannenkoek. De sfeer in de restaurants is gezellig en zeer kindvriendelijk.

Hans en Grietje

In Zeewolde zit wel het allerleukste pannenkoekenhuis van Nederland, namelijk Hans en Grietje. Dit pannenkoekenhuis is helemaal ingericht naar het bekende sprookje en is een prima uitvalsbasis na een lekkere boswandeling. Het huis zelf ziet er al fantastisch uit en binnen en buiten kunnen kinderen naar hartenlust spelen en ravotten. Eenmaal aan tafel merk je ook dat niets is wat het lijkt. Zelfs de tafels bewegen! Probeer dan maar eens niet te knoeien!

Dickens Pannenkoekhuis

Dickens Pannenkoekhuis is leuk voor jong en oud. Er heerst een gezellige sfeer en je kan er heerlijke pannenkoeken eten. Ontmoet de bende van Oliver, naar het beroemde verhaal van Oliver Twist. Je vind dit gezellige pannenkoekenhuis in Huizen, in ’t Gooi.

Het Pannenkoeken Paradijs

PannenkoekDe naam klinkt veelbelovend, en het Pannenkoeken Paradijs in Haarlem is ook zeker een paradijs voor jong en oud. Terwijl de ouders lekker rustig kunnen zitten kunnen de kinderen zich in de grote speeltuin prima vermaken. Voor de allerkleinsten is er een gezellige speelhoek. Regent het? Geen probleem! In de kelder bevindt zich namelijk een enorme speelruimte voor wat oudere kinderen. Het pannenkoekenhuis is pas in 2016 geopend, dus alles is heel nieuw!

De Bolle Buik

In Heerhugowaard kan je ook heerlijk pannenkoeken eten bij de Bolle Buik. Het leuke aan de Bolle Buik is dat ze daar ook een enorme speeltuin met tokkelbaan en pannakooi hebben. Daarbij hebben ze ook een kabouterpad en een 18-holes midgetgolfbaan. Heeft je zoon of dochter zijn of haar zwemdiploma gehaald? Dan krijgt hij of zij op de dag van afzwemmen en op vertoon van het zwemdiploma een gratis pannenkoek!

Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker

In het hartje van Amersfoort vind je het nostalgische pannenkoekenhuis Den Potsenmaeker. Alle pannenkoeken worden ambachtelijk met de hand bereid en ze hebben heel veel smaken. Ook met een voedselallergie ben je hier aan het juiste adres. Ze bakken namelijk ook gluten- en lactosevrije pannenkoeken. Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker is een prima uitvalsbasis na een dagje shoppen in Amersfoort.

De Soete Suikerbol

Pannenkoek tafelIn Pijnacker kan je tot slot ook echt genieten bij Pannenkoekenhuis de Soete Suikerbol. Dit pannenkoekenhuis is gevestigd in een monumentaal pand uit 1666, dus aan de sfeer kan het niet liggen! Naast pannenkoeken eten kan je hier ook een gezellige high tea nemen, genieten van een lekkere borrel en kinderfeestjes laten organiseren. De pannenkoeken worden met liefde gemaakt en dat proef je!

Waar ga jij het liefst pannenkoeken eten? Laat het ons weten via onderstaand reactieformulier. 

    Deel dit bericht