Den Haag Op stap met

van Hotel Des Indes tot aan Het Plein

Wat te doen in Den haag dit seizoen
mm
Written by Ester

Het Lange VoorhoutDeze stadswandeling bevindt zich in het toeristische gedeelte van Den Haag terecht. Je begint bij Hotel Des Indes, waar van half mei tot half september iedere donderdag voor de deur de wekelijkse antiek- en curiosa- en boekenmarkt plaatsvindt. Aan de rechterkant van het Lange Voorhout vind je vervolgens Bodega De Posthoorn, waar onze premier regelmatig te vinden is. Op de eerste hoek vind je het trendy restaurant Wox.

Rond de Hofvijver

De hofvijverAan het einde van het Lange Voorhout vind je aan de linkerkant de Koninklijke Schouwburg, een van de oudste en iconische theaters van het land. Loop je rechtsom langs de Hofvijver, via de Vijverberg naar het bekende Haagse Plein, kom je vanzelf langs wederom een stukje cultuur, het Mauritshuis. Het majestueus zeventiende-eeuws huis toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de Gouden Eeuw.

Het Plein

Horeca op het PleinOp het Plein zelf aangekomen vind je de meer voor de hand liggende, maar onder de Hagenaars alom bekende kroegen en restaurants als Gusto, De Haagsche Kluis, Plein 19, Berger, De Eeuwige Jachtvelden, Millers en Luden. Links van het Plein op de Korte Poten kun je smullen van de cakejes van Cupcake Chic.

Boerenmarkt

Wanneer je over het Binnenhof weer richting de Hofvijver loopt kom je op de Hofplaats aan. Hier kun je iedere woensdag de kleine, gezellige Boerenmarkt waar je tal van biologische producten worden verkocht.

Wat zijn jouw favoriete plekken in Den Haag? Laat het ons weten en we delen het met de rest!

Veel Plezier!

    Deel dit bericht