Den Haag Op stap met

Van de Grote Kerk naar het Koninklijke Noordeinde

De Grote Kerk in Den Haag
mm
Written by Ester

Begin je dagje Den Haag eens achter de Grote Kerk. Hier begint de Prinsenstraat. De straat waar je twee van de beste Japanse c.q. sushirestaurants van de buurt vind. Oni en Noh. Maar ook voor speciale koffies vind je een specialist waar je voor de meest uiteenlopende en internationale koffies terecht kunt: Boon Koffiebrander. Een bijzondere gelegenheid? Bij Cake du Fortin vind je de mooiste taarten en cakes.

Bijkomen in de tuin van de Koning

Paleistuin Den HaagAan het einde van de Prinsenstraat kun je rechtsaf de Paleistuin in. Een bijzonder stukje groen en rust in de Haagse Binnenstad. Als je het pad in het park volgt, de rechterkant van de hekken blijft volgen, kom je uit bij een laag gebouwtje met aan de rechterkant een steegje. Op het eerste oog loopt dit dood met een grote gesloten deur, maar wat ook de gemiddelde Hagenaar niet weet, is dat als je de bel indrukt, de deur automatisch wordt geopend en je direct de Oude Molstraat inloopt.

Oude Molstraat

Oude MolstraatHier vind je de bijzondere plekjes van de inboorlingen, de klassieke Hagenaar. Met Bittersweetz, ’t Hof van Eten, finalist van het lekkerste broodje en aan het einde aan de rechterkant de Papestraat waar de meeste Hagenaars hun staptijd hebben doorgebracht.

Maar ook kledingmerken zoals Scotch & Soda vind je hier, om vervolgens in het luxere winkelgebied van de Hoogstraat terecht te komen. In de Hoogstraat vind je zaken als Oger en Steltman Watches en kun je bijkomen met een bakje koffie bij Dishu espressobar of de Coffeecompany.

De Koninklijke winkelstraat

Noordeinde Den HaagAan het eind van de Hoogstraat kom je bij het werkpaleis van onze Koning en dus aan het begin van Het Noordeinde.

Op het Noordeinde kom je zoals bij de meeste mensen bekend is, veel kunst tegen. Galerie Paulette Bos, Project 2.0, De Galerie Den Haag, Chris Art, maar ook fashionwinkels als Omar Munie en Comme Il Faut Buenos Aires en boeken- en geschenkenwinkels als Van Hoogstraten en Philippona.

Aan het einde van de straat vind je precies op de hoek de meest bijzondere servieswinkel van Den Haag, Aan tafel met… en loop je zo het Hilton Hotel Den Haag in.

Maar waar het Noordeinde onterecht minder bekend om is, zijn de heerlijke restaurants waarin veel culinaire culturen vertegenwoordigd zijn. Denk hierbij aan het Thaise Orchids, Tapas van Sinjoor of Triana in de Maziestraat, Italiaans bij La Passione en Tri Tungal met haar fantastische Indonesische keuken. Ook voor de lunch of een tussendoortje kun je op het Noordeinde terecht bij bijvoorbeeld Het Heden en 8tea5.

Veel plezier!

    Deel dit bericht