Dagje Uit Den Haag Rotterdam Utrecht

Waar vind je de meest sfeervolle theetuin?

theetuinen
mm
Written by Ester

De lente is in aantocht. En dan willen we er massaal opuit. De een zoekt de drukte en gezelligheid op van de Nederlandse stranden en de ander vermaakt zich veel liever op een sfeervol, landelijk plekje in de natuur. Want ook dat geeft je een optimaal voorjaarsgevoel!

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar sfeervolle theetuinen om in neer te vleien en te genieten van lekkers in een mooie omgeving. Hier vind je ons lijstje:

Regio Den Haag

Theeschenkerij IJgenweisIn regio Den Haag vind je meerdere mooie plekjes in het park, aan het water of in een mooie stadstuin. Twee hiervan wil ik deze keer onder de aandacht brengen. De eerste is Theeschenkerij IJgenweis Clingendael.

Je vindt de theeschenkerij middenin Landgoed Clingendael, waar je ook twee keer per jaar kan genieten van de Japanse Tuin.

japanse tuinIJgenweis is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en SAB en richt zich op duurzaamheid, met oog voor mens en milieu. Na of voor een heerlijke wandeling op het prachtige landgoed is de theeschenkerij de perfecte locatie om lekker na te genieten. In de winter is de theeschenkerij gesloten, maar vanaf 30 maart kan je weer bij ze terecht voor een heerlijke kop thee.

theetuinenDe andere theetuin die wij deze keer belichten vind je op Landgoed Dorrepaal in Leidschendam. Op de mooie buitenplaats, achter de fruitmuur ligt het theehuisje verscholen. Bij de theetuin bevindt zich een speeltuin en een heus kabouterbos waar de kinderen veilig kunnen spelen terwijl jij van de geniet van de rust en het groen om je heen! De theetuin is geopend van eind maart tot begin oktober. Maar je bent het gehele jaar door ook welkom in de binnentheetuin in de tuinwinkel.

Regio Rotterdam

Theetuin De Griendheuvel

Wil je het gevoel hebben dat je even op vakantie bent in het boerenland? Vlei dan eens neer in de Theetuin van Shirestal de Griendheuvel in Dordrecht. De tuin is gevestigd op een heuse paardenmelkerij en fokkerij. De tuin ligt verscholen op het erf en is toegankelijk via een sfeervol laantje met pruimenbomen. Hier kan je genieten van het landelijke uitzicht, van de Shirepaarden, hun veulens én natuurlijk van allerlei ambachtelijke lekkernijen.

FramblijRegio Westland

De theetuin van Framblij is een echte aanrader als je zelf even lekker wilt bijkomen, maar niet de luxe hebt om de kinderen thuis te laten. Framblij is namelijk een fruitplukkerij in Monster. Je kan hier met de kids je eigen bakjes vers fruit plukken, en na afloop neerploffen in de boomgaard met een heerlijke kop thee en een verse frambozenmuffin. En dat terwijl je kinderen nog even pret hebben in de speeltuin of in het konijnenveldje.

Regio Utrecht

Theetuin EemnesIn het Utrechtse Eemnes vind je een paradijselijke theetuin. Theetuin Eemnes geniet veel succes en is gemiddeld iets drukker, maar nog altijd sfeervol en gezellig. Voor de rustzoekers staan er bovendien voldoende afgelegen zitjes verspreid door de prachtige tuin. Je kan hier niet alleen terecht voor koffie, thee en gebak, maar ook diverse borrelhapjes en ijs. Ook worden er regelmatig workshops en andere activiteiten georganiseerd. Een prachtige tuin om lekker doorheen te struinen.

Heb jij nog meer tips of ken jij andere leuke theetuinen? Laat het ons weten via onderstaand reactieveld!

    Deel dit bericht