Amsterdam Dagje Uit Dagje uit met kinderen Delft Den Haag Leiden Rotterdam

Schaats rond de feestdagen op de leukste schaatsbanen

schaatsen
mm
Written by Sonja Koene

Jammer genoeg kent Nederland geen strenge winters meer waardoor het vaak levensgevaarlijk is om het natuurijs op te gaan. Gelukkig zijn er genoeg outdoor schaatsbanen in Nederland waar de schaatsliefhebber met volle teugen kan genieten.

www.denhaagmarketing.comSchaatsen op het Kurhausplein

Op het Kurhausplein is ook dit jaar weer een 600m2 grote overdekte schaatsbaan te vinden voor heerlijke ijspret. Van 11 november 2017 t/m 21 januari 2018 kan je er heerlijk over het ijs glijden. Maak je bezoek compleet en geniet ook van de verwarmde terrassen rondom de schaatsbaan. Je kan er iedere dag terecht van ’s ochtends tot ’s avonds.

schaatsen op IceParadiseIceParadise in Leidschendam

Ook tegenover het winkelcentrum Leidschenhage kan je dit jaar weer schaatsen op de 1000m2 grote drijvende schaatsbaan. Van 1 november 2017 t/m 4 maart 2018 kan je hier terecht. Daarmee is dit ook meteen de schaatsbaan die het langste open is van heel Nederland! Je kan hier iedere dag naar hartenlust schaatsen van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds.

Drijvende schaatsbaan in Leiden

Ook in Leiden kan je een drijvende schaatsbaan vinden. Je schaatst hier letterlijk op de Nieuwe Rijn terwijl je je middenin het historische stadshart bevindt. Vanaf de schaatsbaan loop je onder de brug zo door naar de enige drijvende kerstmarkt die Nederland rijk is. Je kan hier schaatsen van 8 december 2017 t/m 7 januari 2018.

Winters genieten in Delft

Voor veel ijspret kan je ook in Delft terecht. Je vindt de schaatsbaan aan het evenemententerrein van Lijm & Cultuur aan de Schieoevers. Naast schaatsen kan je hier genieten van een heus winters dorp, kan je volop actief bezig zijn, van de cultuur genieten, loungen, borrelen en lekker eten. De schaatsbaan in Delft is open van 8 december 2017 t/m 7 januari 2018.

IceVillage in Amsterdam

Volgens de Amsterdammers is de schaatsbaan op het Museumplein dé plek voor de  mooiste ijsbeleving van Nederland. Van 18 november 2017 t/m 4 februari 2018 kan je dat zelf gaan ervaren. Daarnaast kan je rond de feestdagen ook volop genieten van de fonkelende lichtjes in de 20 meter hoge kerstboom en de gezellige multiculturele kerstmarkt.

Superveel schaatsplezier in Rotterdamwww.schaatsbaanrotterdam.nl

Van 2 december 2017 t/m 28 februari 2018 kan je voor het 5de jaar op rij alweer genieten van de overdekte schaatsbaan in Rotterdam. In sportpark Toepad kan je als beginnende schaatser genieten op de 800m2 grote Funbaan. Ook kan je daar terecht voor curling en ijshockey. Voor de meer geoefende schaatser is de 400 meter lange schaatstunnel leuk. Deze tunnel kan spectaculair verlicht worden waardoor het winterse sprookje helemaal compleet is!

Genieten van de winter in Maastricht

Op het Vrijthof is ook dit jaar weer een 1000m2 grote schaatsbaan te vinden voor vele uurtjes ijspret. De schaatsbaan is overdekt met een transparant dak. Je hebt dus het idee dat je eigenlijk buiten aan het schaatsen bent! Kinderen kunnen er hun schaatsdiploma halen. Als je even klaar bent met het schaatsen, kan je ook genieten van de kerstmarkt en voor echte waaghalzen is er ook een reuzenrad. Je kan er terecht van 28 november 2017 t/m 29 december 2017.

Je hoeft je dus zeker niet te vervelen deze winter! Heel veel ijsplezier!

    Deel dit bericht