Amsterdam Dagje Uit Dagje uit met kinderen Delft Den Haag Leiden Lekker actief Rotterdam

Lekker schaatsen op de leukste schaatsbanen

Schaatspret twee meiden op het ijs
mm
Written by Sonja

schaatsenJammer genoeg kent Nederland geen strenge winters meer waardoor het vaak levensgevaarlijk is om het natuurijs op te gaan. Gelukkig zijn er genoeg outdoor schaatsbanen in Nederland waar iedere schaatsliefhebber met volle teugen kan genieten van schaatsen.

Schaatsen op het Kurhausplein

Schaatspret natuurijs met twee schaatsenOp het Kurhausplein is ook dit jaar weer een 600 m² grote overdekte schaatsbaan te vinden voor heerlijke ijspret. Het Cool Event vindt plaats van 10 november 2018 tot en met half januari 2019. Je kan dan heerlijk over het ijs glijden. Maak je bezoek compleet en geniet ook van de verwarmde terrassen rondom de schaatsbaan. Je kan er iedere dag terecht van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur  ’s avonds. Uitpuffen kan prima bij een van de verwarmde terrassen rondom de baan. Er worden ook leuke dingen georganiseerd zoals discoschaatsen op vrijdag 23 en 30 november en 7 december. Naast de ijsbaan is er vanaf 1 december nog meer ijspret te beleven in Scheveningen! Zo is er voor kinderen vanaf 4 jaar een roetsjbaan en kan je Schaatspret blij meisjegenieten van prachtige ijsbeelden naast de Pier.

De Goudse IJsbaan

Bijzonder schaatsen doe je dit jaar in Gouda. Daar kan van 14 november tot en met 16 december geschaatst worden in de kerk! Dat is voor het eerst en uniek in Nederland. Aansluitend aan het schaatsen in de Gouwekerk kan er vanaf 19 december ook een rondje stadhuis geschaatst worden. Dat kan maar liefst tot en met 13 januari 2019.

schaatsen op IceParadise

Drijvende schaatsbaan in Leiden

In Leiden kan je van zaterdag 8 december tot en met 6 januari 2019 lekker weer schaatsen op de drijvende ijsbaan. Je schaatst hier letterlijk op de Nieuwe Rijn terwijl je je middenin het historische stadshart bevindt. Vanaf de schaatsbaan loop je onder de brug zo door naar de gezellige drijvende kerstmarkt. Voor de allerkleinsten is er ook een nostalgische draaimolen.

IceVillage in Amsterdam

SchaatsenVolgens de Amsterdammers is de schaatsbaan op het Museumplein dé plek voor de  mooiste ijsbeleving van Nederland. Ice Village vindt plaats van 17 november tot en met 3 februari 2019. Dan kan je die ijsbeleving zelf gaan ervaren. Daarnaast kan je rond de feestdagen ook volop genieten van de fonkelende lichtjes in de 20 meter hoge kerstboom en de gezellige multiculturele kerstmarkt.

IJshockey en Curling bij Floor 17

Schaatspret jishockey schaatsenVan 1 december tot en met 3 februari kan je op nog een bijzondere locatie in Amsterdam ijspret hebben. Op 85 meter hoogte, op het dak van het Ramada Apollo Amsterdam Centre vind je degezellige rooftop bar Floor 17. Schaatsen kan op het terras. Afgelopen zomer kon je daar al heerlijk rolschaatsen. Nu kan je er een potje ijshockey spelen of je wagen aan een potje curling. Daarna kan je natuurlijk heerlijk genieten van een hapje en een drankje bij Floor 17.

Superveel schaatsplezier in Rotterdam

www.schaatsbaanrotterdam.nlVan 1 december tot en met 27 februari 2019 kan je voor het 6de jaar op rij alweer genieten van de overdekte schaatsbaan in Rotterdam. In sportpark Toepad kan je als beginnende schaatser genieten op de 800m2 grote Funbaan. Ook kan je daar terecht voor curling en ijshockey. Voor de meer geoefende schaatser is de 400 meter lange schaatstunnel leuk. Deze tunnel kan spectaculair verlicht worden waardoor het winterse sprookje helemaal compleet is!

Genieten van de winter in Maastricht

Schaatspret meisje met schaatsenOp het Vrijthof is ook dit jaar weer een 900 m² grote schaatsbaan te vinden voor vele uren ijspret. De schaatsbaan is overdekt met een transparant dak. Je hebt dus het idee dat je eigenlijk buiten aan het schaatsen bent! Kinderen kunnen er hun schaatsdiploma halen. Als je even klaar bent met het schaatsen, kan je ook genieten van de kerstmarkt en voor echte waaghalzen is er ook een reuzenrad. Je kan er terecht van 1 december tot en met 31 december 2018.

 

    Deel dit bericht