Den Haag Uit eten

BitterSweetz

Bittersweetz buitenzijde

Binnenzijde BittersweetzHeb jij een voedselallergie of eet jij liever vegan en/of vrij van geraffineerde suikers? Dan is een bezoekje aan BitterSweetz zeker meer dan de moeite waard. Deze gezellige, knusse lunchroom zit midden in het centrum van Den Haag, namelijk in het Haagse Hofkwartier – een sfeervolle wijk vol unieke winkeltjes en restaurantjes. BitterSweetz is gespecialiseerd in alles wat glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij is en is ook nog eens vegan friendly. Klinkt goed, toch?

Hoe is Bittersweetz ontstaan?

Eigenaresse Susanne besloot iets meer dan drie jaar geleden BitterSweetz te beginnen. Zij weet namelijk als geen ander hoe lastig het kan zijn om buiten de deur te eten wanneer je met verschillende allergieën kampt: ‘Ik liep altijd al rond met het idee dat ik ooit een lunchroom wilde beginnen. Ik werkte in festivals en evenementen en heb als producent voor de televisie gewerkt, maar ik wilde iets compleet anders. Toen bleek dat ik een glutenintolerantie en lactose-intolerantie heb, kwam ik er al snel achter dat ik nergens meer kon lunchen.’ Gelukkig bekeek Susanne dat snel van de positieve kant. ‘Ik dacht bij mezelf: of ik ga hierover zeuren, of ik zet zelf iets op. Ik heb gekozen voor dat laatste. Zo kan ik niet alleen mezelf bedienen, maar ook andere mensen die tegen dezelfde problemen aanlopen als ik.’ Vanaf het moment dat Susanne de beslissing nam om een eigen lunchroom te starten, ging het allemaal ineens heel snel. ‘Ik had eerst een ander pand op het oog, maar dat ging uiteindelijk niet door. Vlak daarna kwam ik ons huidige pand tegen en toen ik eenmaal besloot dat ik het wilde, had ik vrij snel de sleutel. Op 1 december 2014 werd die overhandigd en na drie maanden intensief klussen, openden de deuren van BitterSweetz.’

Wat staat er op het menu?Bittersweetz Lunch

Bij BitterSweetz kun je zowel terecht voor een heerlijke lunch als voor iets lekkers om te snoepen. De lunchkaart bestaat uit allerlei soorten gerechtjes die allemaal glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij zijn. Denk bijvoorbeeld aan een acaibowl, een yoghurtje, verschillende soorten belegde broodjes, pannenkoeken met vers fruit en soepjes. Ook zitten hier een aantal vegan en vegetarische opties tussen – keuze genoeg dus!

De zoetigheden die je in de lunchroom vindt variëren van appeltaart en worteltaart tot chocoladetaart met frambozen en banaankokostaart – ook allemaal glutenvrij, lactosevrij, suikervrij én vegan! En wist je al dat ze ook een heerlijke high tea op het menu hebben staan…? Meer zin om thuis te genieten van wat lekkers? Je kunt bij BitterSweetz ook hele taarten en stukken taart bestellen om mee naar huis te nemen – hoe fijn is dat?!

Ook de dranken zijn absoluut de moeite waard: naast heerlijke koffie en lekkere theetjes serveert BitterSweetz verschillende soorten limonades (gezoet met agave of suiker), biologische wijn en bier (ook glutenvrij!). Kids zijn ook meer dan welkom bij de lunchroom – ze hebben zelfs een aparte kinderkaart met verschillende boterhammetjes, tosti’s en pannenkoeken.

Sfeer en uitstraling

De vibe die bij BitterSweetz hangt is vooral heel ontspannen. Dankzij het retro interieur en de verschillende klein kunst schilderijen en foto’s aan de muur krijgt de lunchroom een heel huislijke uitstraling. Met de jazzachtige en vaak akoestische muziek op de achtergrond is dit dan ook de ideale plek voor een heerlijke lunch, gezellige high tea, of een dagje werken met wat lekkers te eten erbij.

Contactinformatie:

BitterSweetz gevelA: Oude Molstraat 28A, Den Haag
T: 070 4158882
E: info@bittersweetz.nl
O:  donderdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur
Facebook
Instagram

 

    Deel dit bericht