Amsterdam Dagje uit met kinderen Theater en hippe musea Utrecht Zeeland

Wat te doen in de voorjaarsvakantie?

Voorjaarsvakantie
mm
Written by Sonja

Blij kindDe voorjaarsvakantie staat weer voor de deur! Er zijn mensen die lekker met het gezin gaan skiën, maar er zijn ook veel mensen die thuis blijven. Wat kan je dan allemaal gaan doen? Vaak is het weer nog niet zo best, maar thuis blijven hoeft zeker niet! Wij hebben de leukste tips voor de voorjaarsvakantie voor je. We weten zeker dat jij je niet zult vervelend tijdens deze voorjaarsvakantie.

Bezoek een museum!

Een museum bezoeken met de kinderen is altijd leuk en vaak worden er tijdens vakanties extra leuke dingen georganiseerd. Deze musea zijn ook nog eens overdekt, dus je bent niet afhankelijk van het weer.

Het Tropenmuseum

Voorjaarsvakantie JapansHet Tropenmuseum in Amsterdam is niet alleen leuk om te bezoeken maar ook nog eens leerzaam! Zo is er de tentoonstelling “Cool Japan” die je alles leert over Japan. Van Hello Kitty naar knuffelig “Kawaii” en Japanse Horror… deze tentoonstelling heeft het allemaal! Voor de kinderen is het leuk om de tentoonstelling “Ziezo Marokko” te bezoeken. Ze reizen mee met Esmaa, Fatima, Yousef en Nasrdin. Tijdens deze ontdekkingsreis zien, proeven en doen ze er van alles!

Nationaal Instituut Beeld en Geluid

Museumbezoek beeld en geluidIedereen die verslaafd is aan beeldschermen mag een bezoek aan het Nationaal Instituut Beeld en Geluid in Hilversum natuurlijk niet overslaan. Ontdek alles over emoji’s, stap in de wereld van de media met de Beeld en Geluid Experience. Word ster voor een dag of maak je eigen film of tv-serie. Voor de mensen van onze generatie is er nostalgie in Paviljoen Kijkbuiskinderen. Voor ieder wat wils dus!

Eye Filmmuseum

Museumbezoek Eye FilmmuseumWe blijven even in de wereld van media met het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Ook hier is van alles te zien en te doen, voor jong en oud. Voor kinderen is er bijvoorbeeld een Eye Walk videotour, een speurtocht, leuke films en een filmische speeltuin. Je kan er ook leuke workshops volgen.

Nijntje Museum

Een heerlijk dagje uit voor peuters en kleuters is een bezoek aan het Nijntje Museum in Utrecht! Zo kunnen zij er dansen, zingen en springen, genieten van een leuke theatervoorstelling of lekker knutselen. In dit museum loop je als het ware rond in de wereld van Nijntje, vol met kleuren en leuke dingen. De omgeving is heel veilig zodat jouw kindje alles lekker zelf kan gaan ontdekken.

Villa Zebra

Voorjaarsvakantie kind met verfhandenMuseum en kunstlaboratorium Villa Zebra in Rotterdam daagt kinderen van alle leeftijden uit om artistiek bezig te zijn en buiten de lijntjes te denken. Zo is er voor kinderen van 3 tot en met  6 jaar de permanente tentoonstelling “Zelf!” en gaan kinderen van 7 tot en met 12 jaar met een ticket naar de toekomst. Na afloop van een tentoonstelling kan je kind zelf aan de slag tijdens een leuke workshop.

Watersnoodmuseum

In Zeeland is een bijzonder museum te bezoeken dat een kijkje geeft in het verleden. Het Watersnoodmuseum staat geheel in het teken van de watersnoodramp van 1953 die grote delen van Nederland, maar vooral Zeeland, trof. Voor kinderen is er een speurtocht en jongeren worden uitgedaagd met spannende games. Het museum ligt daarnaast in een prachtig gebied dat naast mooi ook erg indrukwekkend is vanwege het verleden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke musea om met kinderen te bezoeken. We hebben daar eerder een blog over geschreven.

Activiteiten Kasteel de Haar

Voorjaarsvakantie Kasteel de HaarKasteel de Haar in Haarzuilens is altijd de moeite waard om te bezoeken, maar in de voorjaarsvakantie is het er extra leuk! Van 16 februari tot en met 3 maart kan je met je kinderen (van 4 t/m 10 jaar) meedoen aan diverse leuke activiteiten waarin “kleur en speur” centraal staat. Natuurlijk kan je ook altijd deelnemen aan een andere speurtocht of rondleiding. Ook buiten is het prima vertoeven rondom het kasteel. Maak een heerlijke voorjaarswandeling en kom helemaal tot rust. Je vindt Kasteel de Haar aan de Kasteellaan in Haarzuilens. Parkeren is € 5,-.

GlowGolf

Glowgolf zeeAls het slecht weer is, is het leuk om minigolf te gaan doen met je kinderen. Vooral Glowgolf is heel spectaculair! Het leuke hieraan is dat je het op verschillende locaties in Nederland kan doen. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen. Glowgolf is leuk omdat het niet al te lang duurt waardoor de concentratie van kinderen erbij blijft. Na afloop kan je nog even lekker wat drinken en/of eten.

Lekker tutten met je dochter

voorjaarsvakantie cupcakeSoms is het ook super leuk om eens een dagje uit te gaan met je dochter! Daar hoort natuurlijk shoppen bij, maar shoppen maakt hongerig. Als je dan toevallig toch al in Delft bent, kan je net zo goed een bezoek brengen aan Ten to Three Bakery aan de Markt 37B. Ze verkopen hier de lekkerste cakepops en cupcakes die je ooit hebt gegeten. Daarnaast is het hele interieur suikerzoet. Daar willen jullie vast wel een kopje thee drinken!

Bezoek een dierentuin

Voorjaarsvakantie zooEen dierentuin bezoeken is altijd leuk. Er zijn natuurlijk een hoop grote, bekende dierentuinen in Nederland die prachtig zijn, maar er zijn ook een heleboel wat kleinere dierentuinen die minstens zoveel de moeite waard zijn! We hebben eerder een blog gegeven met de leukste kleine dierentuinen van Nederland.

Met deze tips kom je zeker de voorjaarsvakantie door. Heb jij nog leuke tips voor de voorjaarsvakantie? Geef ze dan door via onderstaand antwoordformulier!

 

    Deel dit bericht