Amsterdam Dagje Uit Dagje uit met kinderen Den Haag Dordrecht Festivals Lekker actief Rotterdam Utrecht

De leukste tips voor de kerstvakantie

Kerstvakantie
mm
Written by Sonja

http://www.mirror.co.uk Kerstman kerstvakantieDe kerstvakantie staat weer voor de deur! De meeste mensen hebben gevoel geleefd te worden tijdens de feestdagen en daarom is het juist zo leuk om er met het gezin op uit te gaan. Wij hebben de leukste tips voor de kerstvakantie zodat jij even je hoofd leeg kan maken in de hectiek.

Trek de schaatsen maar uit het vet!

kerstvakantie schaatsenJe hebt geen temperaturen onder nul meer nodig om te kunnen schaatsen. Er zijn namelijk veel veilige schaatsbanen in Nederland waar je heerlijk kan schaatsen. Bij Plaswijckpark in Rotterdam kan je elke vrijdag en zaterdag lekker schaatsen vanaf 5 uur. Dus eerst lekker spelen en dan lekker schaatsen want je betaalt niets extra als je er al bent op die dagen. Liever alleen schaatsen? Dat kan ook! Je kan van 17:00 uur tot 19:00 uur onbeperkt schaatsen voor maar € 5,-. Voor maar € 3,- erbij kan je ook nog een lekkere pannenkoek gaan eten bij Pannenkoekenhuis “de Boshut”. De rest van het park is dan wel gesloten, dus hou daar rekening mee.

Winter EftelingVeel schaatsplezier heb je ook tijdens de Winter Efteling in het IJspaleis. Je kan daar terecht vanaf 12 november tot en met 31 januari 2019. Schaatsen mag je zelf meenemen (maar geen noren!) of je kan ze voor € 2,- per paar huren. Geen zin om te schaatsen? Je kan altijd nog gaan roetsjen! Meer leuke schaatstips vind je hier!

Bezoek een gezellige kerstmarkt

Kerstvakantie kerstmarktEen kerstvakantie is natuurlijk niet compleet zonder het bezoeken van een kerstmarkt. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland! Zo heb je de gezellige kerstmarkt van Maastricht, de drijvende kerstmarkt van Leiden en de grote kerstmarkt van Dordrecht. Wil je weten welke kerstmarkten in Nederland nog meer de moeite waard zijn te bezoeken? Ga dan snel naar onze blog over kerstmarkten!

IJsvrij Park Festival

Kerstvakantie EuromastIn Rotterdam, in het park bij de Euromast, wordt dit jaar van 30 november tot en met 6 januari 2019 het IJsvrij Park Festival gehouden. Je kan er schaatsen, maar er is nog veel meer! Zo kan je er gezellig borrelen in het IJsvrij Café, dansen, genieten van muziek en theater, sporten en schaatsclinics volgen. Daarnaast is er ook veel culinair vermaak. Op 22 en 23 december is er zelfs een glühweinproeverij!

Leuk voor de kids!

Kerstvakantie meisje snoepenBij Restaurant LEF in Delft kunnen kinderen zich iedere zondagmiddag met Tante Paprika uitleven van 14:00 uur tot 17:00 uur aan de lange knutseltafels. Hun ouders kunnen dan lekker op hun gemak borrelen. Toegang is gratis. Wat ook leuk is, is het kinderkookcafé in het Kicking Horse Café van Paagman. Iedere eerste woensdag van de maand maken kinderen lekkere en eenvoudige gerechten op de locatie op de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Toegang kost € 15,- per kind en van te voren wel graag even laten weten dat je komt. In de kerstvakantie kan je kind op 2 januari 2019 aan de slag.

Bezoek een kasteel!

Tijdens de kerstvakantie is het altijd leuk om een kasteel te bezoeken. Veel Nederlandse kastelen krijgen een gezellige kerstsfeer en vaak wordt er van alles georganiseerd. Zo organiseert het Muiderslot dit jaar winterse rondleidingen. De Gouden Eeuw-route is extra sfeervol aangekleed. Deze route is alleen met een gids te doen, maar de rondleiding is gratis bij je bezoek aan het kasteel. Het Muiderslot is dagelijks geopend van 22 december tot en met 6 januari 2019 van 12:00 uur tot 17:00 uur. Alleen 25 en 31 december en 1 januari is het kasteel gesloten.

Kerstvakantie Kasteel de HaarKasteel de Haar organiseert voor de achtste keer “Sprookjes van de Haar” tijdens de kerstvakantie. Van 25 tot en met 6 januari ben je van harte welkom voor “Hans en Grietje”. Dit tijdloze sprookje wordt gegoten in een eigentijds familieavontuur. Doe ook mee aan de “knibbel, knabbel, knuisje, kasteelspeurtocht” vol humor. Het wordt vast een onvergetelijk bezoek! Alle dagen tijdens de kerstvakantie geopend, behalve 31 december 2018 en 1 januari 2019.

Groot Kerstcircus Den Haag

Kerstcircus-Den-HaagHet malieveld is van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 omgebouwd tot enorme circustent. Hier kun je naartoe voor een kerstshow vol spektakel, humor en sensatie. Internationale topartiesten staan te popelen om jouw kerstvakantie onvergetelijk te maken. Van acrobaten op Arabische paarden, duizelingwekkende acts in de lucht tot clowns die je laten schuddebuiken van het lachen. Het Groot Kerstcircus in Den Haag heeft alles in huis voor een heerlijke dag uit!

Vind je een kerstcircus een beetje teveel van het goede, dan kan je in de kerstvakantie natuurlijk ook lekker naar de bioscoop. Er draaien rondom de feestdagen altijd leuke en gezellige films in de bios, ook voor de kinderen! Zo is de Grinch, Smallfoot of The Nutcracker and the four Realms. Wil je weten wat voor andere leuke films er draaien de komende tijd? Lees dan snel onze bioscopen blog!

Amsterdam Light Festival in de kerstvakantie

Amsterdam Light FestivalVan 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 kan je in de binnenstad van Amsterdam genieten van spectaculaire lichtkunstwerken. Het thema van het Amsterdam Light Festival dit jaar is “The Medium is the Massage” en op allerlei plekken zijn prachtige lichtkunstwerken te bewonderen. Je kan de kunstwerken bewonderen vanaf de boot, de fiets of gewoon lekker te voet.

Het Spoorwegmuseum wordt omgetoverd tot winterstation!

Kerstvakantie Winter StationVan 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 is het Spoorwegmuseum helemaal in winterse sferen. Je kan dan schaatsen tussen de treinen door, genieten van de vele lichtjes en kerstdecoraties en wegdromen in een echte antieke carrousel! Dus neem je handschoenen mee en geniet tijdens de kerstvakantie van het Spoorwegmuseum!

Heb jij nog tips voor de kerstvakantie die echt niet kunnen ontbreken op deze lijst? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld!

    Deel dit bericht