Amsterdam Dagje Uit Dordrecht Leiden Limburg Shoppen

De leukste kerstmarkten van 2018!

Kermit kerst
mm
Written by Sonja

Kerstmarkt vasthouden chocoDe feestdagen staan weer voor de deur! Dat betekent dat er weer allemaal leuke en gezellige dingen worden georganiseerd. In deze blog laten we je zien waar je de leukste kerstmarkten van 2018 kan vinden! Want je kan natuurlijk naar kerstmarkten in België en Duitsland gaan, maar ons eigen land kan er ook wat van!

De drijvende kerstmarkt van Leiden

Kerstmarkt dingen voor in de boomDit jaar wordt voor de achtste keer de drijvende kerstmarkt van Leiden gehouden! Dit is de enige drijvende kerstmarkt van Nederland en met haar 84 kramen ook nog eens de grootste! Ook dit jaar kan er naast de kerstmarkt weer geschaatst worden op de drijvende schaatsbaan en is er voor de kleinste bezoekers een nostalgische kermis. Op het podium kan je dagelijks genieten van onbekende en bekende artiesten. Jan Smit komt er bijvoorbeeld optreden, maar ook René van Kooten komt met zijn band. De drijvende kerstmarkt van Leiden wordt gehouden van 14 december tot en met 25 december 2018. Toegang is gratis.

De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt genieten van een drankjeIeder jaar opnieuw is de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg een hele belevenis. Wat een spectaculaire locatie voor een kerstmarkt! De nostalgische kerstmarkt onderaan de bekende Cauberg (de Gemeentegrot) is één van de meest bezochte kerstmarkten van Europa. Laat je onderdompelen in een magische wereld vol lichtjes, muziek en gezellige kramen. Je komt zeker thuis met bijzondere cadeaus en mooie kerstversieringen.

Ice Village Amsterdam

Kerstmarkt gezelligIce Village Amsterdam is veel meer dan alleen een kerstmarkt. Het ijzige evenement vindt plaats vanaf 17 november 2018 en duurt maar liefst tot en met 3 februari 2019! De kerstmarkt vindt plaats tussen 14 december tot en met 26 december. Je kan er schaatsen, genieten van de enorme kerstboom en nippen aan je warme chocolademelk terwijl je je ogen uitkijkt naar al het moois op het Museumplein.

De Kerstmarkt van Dordrecht

Kerstmarkt levende kerststalDe kerstmarkt van Dordrecht is de grootste kerstmarkt van Nederland. Met ruim honderd kramen en diverse podia wordt het historische centrum van Dordrecht omgetoverd in die typische magische kerstsfeer. Het leuke is dat ook alle monumenten die zich op de route van de kerstmarkt bevinden in kerstsferen zijn ondergedompeld. De kerstmarkt vindt plaats van 14 t/m 16 december. Bezoek ook de levende kerststal en het kersttheater. Er is echt voor ieder wat wils!

De Kerstmarkt van Maastricht

Kerstmarkt ReuzenradOok Maastricht weet al jaren hoe een gezellige kerstmarkt moet zijn. Het wordt niet voor niets Magisch Maastricht genoemd. Vanaf 1 december kan je daar al genieten van gezellige kraampjes waar je van alles kan kopen. Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Je vindt de grote kerstmarkt op het Vrijthof, maar er zijn ook wat kleinere kerstmarkten in Maastricht te vinden. Eigenlijk door de hele stad heen. Op het Vrijthof is ook weer de 1.000m² grote schaatsbaan en er is een reuzenrad van 45 meter hoog. Van hieruit heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Voor de kinderen is er een draaimolen en een overdekte reuzenglijbaan.

Kleinere lokale kerstmarkten

Kerstmarkt gelukkig vrouw in de sneeuwUiteraard worden er ook lokaal kleinere kerstmarkten gevierd zoals de Zweedse kerstmarkt in Groningen, de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar, het Dickens Festijn in Deventer enzovoort. Het is onmogelijk om alle kerstmarkten van Nederland in deze blog en onze kalender op te nemen, maar als we wat leuks tegenkomen laten we je het weten. Hou dus de site goed in de gaten!

Wat is jouw favoriete kerstmarkt? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld!

    Deel dit bericht