Dagje Uit Dagje uit met kinderen Delft Den Haag Festivals Utrecht

Leuke dingen doen in oktober

activiteiten in oktober
mm
Written by Ester

Het is bijna oktober. De typische zomer festivals zijn weer achter de rug. Ondanks dat we komende maand vast tussendoor nog wel hier en daar kunnen genieten van een klein zonnetje, wordt het besef dat we weer 7 maanden moeten wachten tot de eerste lentefestival steeds groter.

Maar gelukkig is er ook in het najaar genoeg te doen in ons kikkerland. Wij geven je deze keer een overzicht van de leuke activiteiten die wij hebben gespot in oktober:

30 september en 1 oktober in Scheveningen – Salt Festival

Salt Market FestivalDit weekend kan je op bezoek in Scheveningen bij het Salt Festival, georganiseerd door Salt Market en Hart Beach. Op de Salt Market vindt je handgemaakte en lokale lifestyleproducten onder het genot van een heerlijke hapje en drankje, vers bereid bij de foodlounge. Daar omheen zijn volop leuke activiteiten te vinden. Zo kan je deelnemen aan workshops surfen, suppen, acro yoga en skateboarden! En speciaal voor de jongsten onder ons wordt er een piratenschat-zoektocht georganiseerd.

1 oktober in Utrecht – Herfstmarkt Slot Zuylen

herfstmarkt Slot ZuylenZoals ieder jaar kan de ook deze eerste zondag van oktober rondstruinen op Slot Zuylen tijdens de jaarlijkse Herfstdag. Een feest voor groot en klein in de  kasteeltuin en het eeuwenoude kasteel.

Diverse aanbieders van fruitbomen en klein fruit helpen je aan fruitbomen voor in je eigen tui. Ze adviseren je bij het maken van een keuze en geven tips over de verzorging. Kies uit een groot aanbod aan biologische delicatessen zoals jams, chutneys, honing, kaas, thee. Maar ook bloembollen en -knollen, diverse pompoensoorten, Oudhollandse appels en peren, boeken, sieraden, kunst, cadeauartikelen en producten voor de biologische moestuin.

7 en 8 oktober in Den Haag – Franse markt Le Marché

Franse Markt Le Marie MarchéZorgeloos struinen langs de bijzondere eigentijdse, uitheemse of juist authentieke producten. Fantastische aardbeien naast droge worst, prachtige mineralen naast gezellige hangplantjes. Zoete lekkernijen, kwaliteits-broden, Mediterraanse heerlijkheden en een scala aan en gevonden schatten. Combineer bijzondere boodschappen doen met het op doen van inspiratie en op de achtergrond ’n frans deuntje.

15 oktober in Rotterdam – World Food Day

Evenement World Food DayOp zondag 15 oktober vier je World Food Day in Rotterdam! Dit gratis evenement is leuk voor jong en oud in en rond de Markthal. Je kan zien hoe voedsel in een kas wordt geteeld, je proeft de lekkerste producten en de kleintjes kunnen mee doen aan de aardappeloogstdag. Maar je kan je ook inschrijven voor één van de excursies bij voedselbedrijven uit de regio Rotterdam.

18 oktober in Delft – Comedy Club

Comedy Club DelftComedy Club Delft is hét stand-up podium van Delft; een ongekend strakke line-up aan comedians gaat het Theatercafé flink op z’n kop zetten. Dus heb jij zin om een avondje te lachen en schuddebuiken met een groepje vrienden? Dan is Comedy Club Delft op woensdag 18 oktober zeker een aanrader! Met onder andere Rob Scheepers, Daan van der Hoeven, Vincent Geers en Kristel Zweers.

    Deel dit bericht