Amsterdam Breda Concerten Dagje Uit Delft Den Haag Festivals Rotterdam

Festivals voorjaar 2019

Festivals voorjaar
mm
Written by Ester

De Nederlandse lente staat steeds meer in het teken van festivals. Of het nou gaat om muziek, sport, Koningsdag, Bevrijdingsdag of foodtruck events met eten uit alle streken en culturen. We zijn er gek op! En om jou te helpen een keuze te maken in het ruime aanbod van festivals zijn wij het voor je gaan uitpluizen. Je vindt hier dan ook een overzicht van de festivals die wij voor de komende maand al op het netvlies hebben staan.

En natuurlijk houden wij je op onze facebookpagina voortdurend op de hoogte en horen wij het ook graag van jou als je een festival mist dat zeker de moeite waard is. Zo hoeft niemand iets te missen!

5, 6 en 7 april Hop on Hop Off festival Breda

bier festivalOp de Kunstijsbaan van Breda vind je het bijzondere Hop On Hop Off festival. Bij dit festival staan speciaalbier en lekker eten voorop. Op een oppervlakte van 16.000 m² vind je vijftig brouwerijen met meer dan 300 verschillende, bijzondere bieren, dertig foodtrucks, masterclasses, demonstraties, foodpairing, allerlei zit-, lounge- en chillplekken met Dj’s en live muziek, kroegspelletjes, een hippiemarkt en nog veel meer. Ook voor kinderen is er volop vermaak. Kleuren, knutselen en schminken. Hoe dan ook: genieten voor groot en klein is het belangrijkste ingrediënt.

6 en 7 april NN Marathon Rotterdam

NN-Marathon-Rotterdam-300x245Geen festival, maar wel een van de grootste evenementen van dit voorjaar: de NN Marathon Rotterdam. Hier strijden teams om hun eigen doelen te halen, voor het goede doel, of gewoon voor de gezelligheid. Zij gaan allemaal proberen naast de wereldtop van marathonlopers te finishen op de Coolsingel. Het hele weekend is er rond deze marathon genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Een hele belevenis, of je nu zelf meeloopt of aanmoedigt.

1 april tot en met 30 Tulp Festival Amsterdam

TulpenHou je van bloemen en dan met name van de veelzijdige kleuren van tulpen? Dan ben je de hele maand april helemaal goed in Amsterdam. Dan kan je namelijk genieten van het Tulp Festival. Tulpen zullen de openbare ruimten nóg mooier maken dan ze al zijn. Je kan namelijk op 85 locaties tulpen vinden. Via de site kan je een plattegrond bekijken waarop je precies kan zien welke route je moet lopen om zoveel mogelijk tulpenschoon te kunnen zien. Het festival is gratis, maar soms staan de tulpen ook in een museumtuin. Dan moet er wel toegang betaald worden. Let daar wel op.

Koningsdagfeesten

Koningsdag bootDoor het hele land zijn en voor en op Koningsdag volop activiteiten en festivals. Zowel kleine, buurtinitiatieven, als de grote landelijke events. We hebben een aparte blog gemaakt over alle Koningsdagfestivals, maar hieronder vind je ook alvast een greep uit alle oranje festivals.

Zo zijn er festivals op vrijdag 26 en zaterdag 27 april.

Festivals op 26 april

  • The Life I Live festival Koningsnacht, Den Haag – Het programma van THE LIFE I LIVE staat zoals ieder jaar weer in het teken van de meest spraakmakende artiesten van het moment, verrassingen uit binnen- en buitenland, dwars door alle muzikale genres heen. Van hiphop tot harde rock, van funk tot elektronica en van indiepop tot dance. Uiteindelijk zullen er zo’n 50 acts te zien zijn op verschillende locaties in de Haagse binnenstad!
  • Oranjekoorts in Delft – Het gezelligste Koningsnachtfeest van Nederland strijkt voor de vijfde keer neer op de Markt in Delft. Een jubileum dus! Dit jaar is het thema: Helemaal goud! Dit jaar niet één maar twee podia en de dresscode is natuurlijk goud.

Festivals op 27 april

Heel veel plezier!

    Deel dit bericht