Dagje Uit Dagje uit met kinderen Lekker actief Rotterdam Westland Woerden

Een sloep huren en lekker het water op

Bootje huren bij Wine Bar Mendozamse plassen
mm
Written by Ester

Het voorjaar staat weer voor de deur. De temperaturen zijn nog wel wat bescheiden, met hier en daar een kleine uitschieter, maar wel dé tijd van het jaar dat we allemaal weer lekker naar buiten gaan. En hoe leuk is het om de dag lekker op het water door te brengen?

SloepenblogNiet iedereen is even fanatiek en actief om te gaan kanoën, raften of surfen. Maar lekker ronddobberen in een sloep of een fluisterboot vindt iedereen wel leuk. Lekker met vriendinnen met een gevulde borrelmand met lekkere tapas en wijntjes of gezellig met het gezin met een iets meer verantwoorde picknickmand.

Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de leukste locaties waar je een bootje kan huren en de plas op kan.

Rotterdam – geen boot wel varen

Stap bij Wijnbar Mendoza op een ultra luxe elektrosloep. Met deze makkelijk bestuurbare boot onder je kont en een wijntje in de hand bezoek je de mooiste plekjes van de Bergse Plassen en de Kralingse Plas: alles voor dé perfecte lente- of zomerdag. Maar je kan ook opstappen bij Restaurant De Tuin of Café van Zanten. Wanneer je echt optimaal wil genieten, kan je ook kiezen voor een boot met schipper. Het collectief van Rotterdamse booteigenaren ‘Geen boot wel varen’ heeft verschillende ruime boten te huur met enorm gezellige schippers die je van alles over de omgeving vertellen.

mendoza-sloepen-arrangement_l

Breukelen – Jachthaven Ruimzicht

Jachthaven Ruimzicht  is ingeklemd tussen twee unieke natuurgebieden: de trekgaten van de noordelijke Kievitsbuurt en de Bethunepolder. En je vaart vanaf hier ook zo de Loosdrechtse Plassen op. Door de begroeiing is er een bijna windvrije haven ontstaan. Een uitstekende uitvalsbasis voor een dag genieten op het water.

Woerden – de Scheepsjongen

SloepenblogWanneer je kiest voor Woerden als uitvalsbasis en een boot huurt bij de Scheepsjongens vaar je over de Oude Rijn (langs de Romeinse Limes!). Je vaart bijvoorbeeld de plassen op of je vaart door de natuur in de polder. Maar je kan natuurlijk ook ergens aanmeren om te gaan zwemmen of voor een picknick in de wei. Dus neem je mandje met lekkers mee en maak er een heerlijk dagje uit van!

Westland – Paviljoen de Zweth en De Bonte Haas

Paviljoen de ZwethHet Westland bestaat niet alleen uit kassen. Via het water vaar je langs groen en de verschillende pittoreske dorpskernen die het Westland rijk is. Stap op bij Paviljoen de Zweth in Kwintsheul. Omdat ze fluisterbootjes verhuren mag je helemaal doorvaren tot aan het centrum van Delft! Super leuk! Ze bieden verschillende arrangementen aan. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een picknick arrangement, een arrangement met een heerlijke Hollandse appeltaart op de boot of zelfs een heus borrelboot arrangement. Heel leuk om te doen met vriendinnen.

Maar ook De Bonte Haas in Wateringen is een ideale opstapplaats. Je kan hier een sloep huren van april tot en met oktober en je krijgt ze voor de hele dag mee. En als je na een heerlijke dag op het water nog niet genoeg genoten hebt, schuif je lekker aan bij de Bonte Haas om een hapje te blijven eten.

    Deel dit bericht