Breda Dagje Uit Delft Groningen Heemstede Noord-Brabant Veluwe Westland Zeeland

Een leuk dagje uit in Nederland

leuk dagje uit
mm
Written by Ester

Blijf jij deze zomervakantie in eigen land? Denk maar niet dat dit saai is! Heel Nederland staat vol met leuke steden en dorpjes, stranden en natuurgebieden. Wij gaan regelmatig op stap om weer een nieuwe plek te ontdekken en delen onze bevindingen graag met jou. Zo heb jij een overzicht van plaatsen om te bezoeken voor een leuk dagje uit.

Op stap met … in ….

Dagje uit in HeemstedeZo was Ester laatst in Heemstede waar zij erachter kwam dat dit Noord-Hollandse dorp niet alleen bekend staat vanwege de grootste speeltuin van Europa, maar dat Heemstede ook een gezellig dorps karakter heeft waar je kan winkelen, je kan onderdompelen in wellness bij Blitz en lekker kan genieten van het buitenleven en het water.

Bobbi's BredaSonja was in Breda waar zij tijdens een bedrijfsuitje op ontdekkingstocht ging door de binnenstad op een step en een volledig avondvullend programma had vol eten, show en glamour bij De Avenue. Een stad vol leuke winkelstraten en pleinen vol gezellige terrassen waar veel te beleven is.

Lansingerland spelen in het winkelcentrumOok ging Sonja laatst op onderzoek uit in Lansingerland. Een gemeente die bestaat uit de dorpen Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Op het eerste oog misschien wat saaie dorpen, maar ze kwam erachter dat het hier heel goed vertoeven is, met gezellige dorpskernen en nog leukere festivals.

Dagje uit in DelftJacqueline nam ons mee naar Delft en liet ons de leukste pleinen, mooiste kerken, gezelligste restaurants en ambachtelijke winkels  zien. Waar je de echte toerist kan uithangen, maar vooral ook wat de leukste plekken van de locals zijn. Waan je bijvoorbeeld in Frankrijk bij LEF op het sfeervolle Doelenplein, of ga eten in middeleeuwse sfeer bij Van der Dussen.

Dagje uit in GroningenAfgelopen winter kreeg Ester een tour door Groningen van Katia en haar gezin, waarbij ze de gezellige binnenstad met haar studenten leerde kennen, maar ook het mooie groen dat deze provinciehoofdstad omringt. Zo kwam ze onverwachts terecht bij een heus Scandinavisch dorp in een prachtige groene omgeving, met kleine Scandinavische huisjes en een sfeervol restaurant met heerlijke Scandinavische gerechten op de kaart.

Veluwe - kind doet aanzoek aan moederAnnemieke is een echte Veluwe kenner die ons precies weet te vertellen waar je het beste kan fietsen, wandelen en eten in dit prachtige Hollandse natuurgebied. Ingeborg verklapt de leukste plekken in het Westland, waaronder de wel heel bijzondere theetuin De Bongaard en Michelle neemt ons als echte Zeeuwse mee naar haar geboorteprovincie Zeeland.

Nog meer leuke plaatsen voor een dagje uit

Natuurlijk zijn we op nog veel meer plekken geweest, zoals Almere, Woerden, Utrecht, Amsterdam, Leiden en Den Haag. Je vindt alle verslagen met tips, aanbevelingen en leuke weetjes terug op onze website pagina Op stap met en er zullen nog vele andere mooie, leuke, gezellige en bijzondere Nederlandse plaatsen volgen met tips voor een leuk dagje uit.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle tips voor een leuk dagje uit, en plaatsen die wij bezoeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan maak je ook nog eens kans op leuke prijzen.

 

    Deel dit bericht